rundvandringar

upptäck Ditt SkåneGökotta och gemensam rundvandring Gyllebosjön

Lördagen den 18 maj kl. 7.00 arrangeras årets fjärde gemensamma, kostnadsfria rundvandring. Vägbeskrivning till strövtåget finns i ”rundvandringar mitt Skåne” Nr:15. Rundan är 8 km.

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA

 

 

Start: badplatsen Gyllebosjön, N55.60132 E14.20180
Vägbeskrivning: Från väg 11 mellan Tomelilla och Simrishamn: sväng av på Prästgårdsvägen/riktning Östra Vemmerlöv i Gärsnäs, fortsätt på Tornavägen genom och förbi Östra Vemmerlöv. Följ skylt: 1 Gyllebo sjö via Ringvägen.
                                                                                                                                           
Föranmälan? nej, men om du önskar samåka/bila till utgångspunkten och har plats till fler kan du meddela gruppen FB-gruppen, "rundvandringar "
Vandringsbeskrivning: Gyllebo ligger 15 km från Simrishamn. Till orten hör ett slott, en näringsrik sjö och Gylleboskogens naturreservat. Gyllebosjön är faktiskt kommunens enda insjö. På södra sidan av sjön, på en holme, ligger en borgruin och det privatägda Gyllebo slott. Väster om sjön ligger scoutlägret Sjöröd och nordost om sjön ligger den fina badplatsen som vandringen startar från. Vid badplatsen finns bryggor, grillplatser, picknickbord, torrtoaletter och en kulturbastu. I den kringliggande, lummiga ädellövskogen finns ett väletablerat spårsystem som underlättar kringströvandet. Det finns en mängd fina rastplatser i området, så sätt av extra tid fast rundan är underbart kort.
Detta är eventet för Dig som gillar att rundvandra i Skåne efter Karin Hoffmanns böcker. Tanken är att alla som annars rundvandrar på egen hand skall kunna träffas på en bestämd plats och tid några ggr/år. Snöra på ett par väl ingångna dojor, ta med matsäck ett glatt humör och aktuell rundvandringsguide. Boken kan lånas på bibliotek eller köpas på plats för 150 kr.

 

Maila Karin om du undrar över något. Mer info på hemsidan; rundvandringar,se
och i FB gruppen; rundvandringar