rundvandringar

upptäck Ditt SkåneNyfiken på rundvandringar längs Skånes kust?

Söndagen den 22 oktober kl. 10:00 arrangeras en gemensam, kostnadsfri rundvandring. Strövtåget är 19 km, men går att korta av till 14 km. Vi startar från Dag Hammarskjöld Backåkra och drar vidare genom Hagestad och Sandhammaren vandring nr 23 ur "mera Skånes kust".

 

VÄLKOMNA

Start: Dag Hammarskjöds Backåkra, N55.38915 E14.13077
Vägbeskrivning: Från väg 9 mellan Ystad/Simrishamn: sväng av på Östra Kustvägen, följ därefter skyltar till Dag Hammarskjöds Backåkra
Föranmälan? nej, men om du önskar samåka/bilar till utgångspunkten och har plats till fler kan du meddela gruppen FB-gruppen, "rundvandringar "
Vandringsbeskrivning: Karaktäristiskt för de tre naturreservaten Backåkra, Hagestad och Sandhammaren är den brokiga blandningen i myckenhet. Öppna sinnena och tag vara på nyfikenheten. Här finns allt; imponerande sanddyner med sandgräshedar och ljunghedar, blomsterrika torrängar och vackert böljande hagmark, doftande tallskogar och fuktiga björkskogar, utsuddade gränser mellan ett mörkblått, blänkande hav och en klarblå sommarhimmel. Havets strömmar och vindar förändrar kustens utseende och formar böljande dyner av vit sand. Ett strövtåg i reservaten är lika upplyftande som skiftande under årets olika säsonger. Bruset och skvalpet från vågor och bränningar är njutbart även kalla vinterdagar. Ett gott råd: undvik trängseln under heta högsommardagar! Strövtåget begynner och avslutas vid Dag Hammarskjölds Backåkra. Gården ägs numera av STF. Ett par hundra meter söder om gården finns en meditationsplats i form av en stencirkel som sänder hälsningar om fred och frid. Rundan kan kortas av genom att gena från E till H. Packa med en visselpipa! I vandringsbeskrivningen i boken förklaras varför.
Detta är eventen för Dig som gillar att rundvandra i Skåne efter Karin Hoffmanns böcker. Tanken är att alla som annars rundvandrar på egen hand skall kunna träffas på en bestämd plats och tid några ggr/år. Snöra på ett par väl ingångna dojor, ta med matsäck ett glatt humör. Aktuell rundvandringsguide kan lånas på närmsta bibliotek eller köpas på plats för 150 kr.
Maila Karin om du undrar över något. Mer info på hemsidan; //rundvandringar.se
och i FB gruppen; "rundvandringar"